Cnis

Cnis

Nyheder

Giv dit hjem et moderne og retro look på samme tid  

Der er mange måder man kan kombinere noget moderne med noget klassisk og retro. Ofte, så ligger den store forskel i detaljen, hvilket betyder, at man skal have en masse retro ting, samtidig med, at hjemmet ellers er indrettet med mere moderne møbler, spejle og nips eksempelvis. Det kan man for eksempel gøre ved valget af hylder i køkkenet og i de forskellige rum. Den stil som er moderne i dag, og som faktisk er ved at gå er mode, er det meget melankolske, skandinaviske look, som består af rene linjer, og ikke så mange farver. Der er dog et opbrud med denne stilart i vores tid, hvor de mere mørke træsorter, som ellers var moderne i 70’erne er på vej tilbage, og gør indtog i mange af de danske hjem igen. Du vil i denne korte artikel kunne læse mere om hvilke hylder man skal vælge og hvad der er ind lige nu. Så kan du på den baggrund vælge dine nye hylder, hvis du er udkig efter at opgradere dine rum med et retro og moderne twist på en gang.  

Hvilke træsorter skal man vælge, og hvad er ind i dag?  

Hylde valnød, teak, kirsebær og eg. Dette er alle træsorter, som man ofte ser i mange danske hjem i dag. Det som førnævnte træsorter har tilfældes er, at Det er meget mørkt træ. Som tidligere nævnt, så er den moderne skandinaviske stil ofte defineret ved at det er meget hvidt i hvidt, med rene linjer. Man ser dog et opbrud med den klassiske skandinaviske stil lig end, og de mere retro elementer er på vej ind i i hjemsende igen.  

Som tidligere nævnt, så ligger det ofte i detaljen. I stedet for at vælge de anonyme, kedelige hvide eller sortmalede hylder, så kunne man i stedet gå ned i den lokale antikvitets butik og se, om han ikke skulle have nogle hylder liggende. Ofte kan man finde hylder af teak, som er i super høj kvalitet, til ingen penge. Ofte koster det ikke meget mere end 50 kroner for en hylde, så man kommer langt for ikke ret mange penge. 

Nyt og retro på samme tid 

Hvis man gerne vil have noget det er nyproduceret, så ender også mange fabrikanter og brands, som er begyndt at lave hylder af de førnævnte mørke træsorter. Det betyder også, at man kan få noget nyt, men som ser retro ud. Man får i en sådan situation også nogle meget pæne hylder, som godt kan være i højere kvalitet, og som giver en bredere paletten af materialer og designs man kan vælge ud fra. Det kan jo være meget forskellige hvilket hylder man vil have ud fra om de skal hænge i stuen, i køkkenet, på soveværelset eller et helt fjerde sted. 

Hvis man gerne vil gøre noget godt for miljøet når man køber nye hylder, så kan man overveje at købe nogle hylder, som er lavet af genbrugs materialer. Så gør man stadig sit, for at mindske sit forbrug.