Cnis

Cnis

Nyheder

Køb lækkert tøj som holder i mange år

Der er mange måder at shoppe på. For nogen handler det om, at få så meget som muligt i klædeskabet, mens andre går den anden vej og vælger kvalitet over kvantitet.

Når man køber kvalitet, så kan det holde i mange år. Det er ofte godt for din egen økonomi, men det er også godt for kloden, da tøj bidrager virkelig meget til vores skrald og overskud.

Vælg mærker som Munthe

Det er især en god idé at vælge mærker som Munthe, som ikke bare laver tøj i god kvalitet, men som også er ekstra opmærksomme på miljøet, og hvordan de kan hjælpe det.

Naja Munthe, grundlæggeren af Munthe, har i over 30 år støttet tiltag som Greenpeace. Munthe går også op i bæredygtige stoffer og materialer, som holder, at minimere affald og ressourcer, ordentlig behandling af dyr og mennesker og meget mere.

De sælger desuden lækre designs, som er meget populært blandt danske kvinder. Der er lidt for enhver smag, og der er tøj til både hverdag og fest.

Gå til en skrædder

En god måde, at være bevidst forbruger på, er ved at sørge for, at man bruger tøjet, så længe det kan bruges. Er der gået en lynlås eller en knap, så kan en skrædder nemt ordne det, og det behøver slet ikke at være dyrt. Hvis du har et yndlings stykke tøj fra for eksempel Munthe, så kan en tur til en skrædder give det nyt liv. Det kan også være, at du ikke længere helt kan passe det. Næsten alt tøj kan sys ind, men en del kan faktisk også lægges ud, hvis du har taget på. 

Der er i hvert fald ingen grund til at smide yndlingskjolen ud, indtil man har taget den med forbi en skrædder og set, om de ikke kan hjælpe.

Er du ferm med en symaskine, så kan du også selv give dig i kast med reparationer og ændringer. 

Køb tidsløse stykker tøj

Meget tøj ryger ud, fordi det ikke længere er højeste mode, eller fordi det blev købt på udsalg, uden at man lige fik tænkt over, om det passer ind i garderoben.

Her er et godt trick, at man sørger for, at man har en god basis garderobe, som aldrig går af mode, og som passer med det meste. Sørg for, at du altid har nogle lækre jeans i både sort og blå, og så er det også en god idé med basis t-shirts i en god kvalitet, som ikke bliver helt forvasket efter tre ture i vaskemaskinen. Det er gode ting til et klassisk look, som aldrig går af mode. Så kan man være lidt mere vovet i nogle få stykker tøj, som kan skiftes ud lidt tiere. De kan eventuelt ryge til en genbrugsbutik, så andre kan få glæde af dem. På den måde støtter man også en god sag, mens man hjælper planeten. Det er en win-win.