Cnis

Cnis

vægure
Nyheder

Vægure, der indfanger selve tiden

Vægure der indfanger selve tiden findes ikke. Hvis dit vægur går i stå kan du i ganske få sekunder opleve at tiden er blevet fanget. Din sunde fornuft lader sig ikke narre ret længe af gangen. Hurtigt indser du at det bare er dit vægur der er gået i stå og naturligvis ikke selve tiden. Tiden kan ikke indfanges, men med et vægur kan du holde øje med den. Dit vægur kan hjælpe dig med at komme til tide.

Et vægur kan hjælpe med at overholde tiden

At overholde tiden betyder i reglen det samme som at komme til den aftalte tid. Det kan også betyde en afgrænsning af tid. En given opgave som kun må tage præcis så og så lang tid. Dit vægur træ kan hjælpe dig. Du kan ikke fange tiden, men du kan holde øje med den. Du kan måle hvor lang tid du har til alt muligt andet, før du skal overholde tiden og lave noget andet.

At komme til tiden kræver et vægur eller et andet ur. Tiden skal måles og udregnes ganske nøjagtigt, hvis den skal overholdes.

Tiden går og går

Tiden går og går, uanset om du holder øje med den eller ej. Den forvandler dine små babyer til store skolebørn. Kun for straks at gøre dem voksne og skænke dig børnebørn. Alt imens du halter bagefter og forsøge at opdrage, trøste og holde liv i din karriere.

Tiden har intet motiv. Den gør det ikke af ond vilje, det med at gå og gå. Den gør det bare.

Du kan forsøge at fange den. Du kan prøve om du kan lure den. I sidste ende vinder tiden. Den har ikke noget bakgear og kan kun køre fremad i et eneste tempo.

Du kan bilde dig ind at du stopper den, ved at forsøge at blive i et eneste øjeblik. Allerede inden du tager den beslutning er øjeblikket ovre og et nyt har taget pladsen.

Vægure og andre ure til at måle tiden

Tiden har hverken højde eller vægt. Den fylder slet ingenting og alligevel har den indflydelse på alt. Om det er et vægur eller et helt andet slags ur, betyder ikke noget. Tiden er og den bliver ved med at være. Alt hvad livet indeholder er bundet op på tid. Også de stunder hvor vi rent faktisk glemmer den, indeholder tid. En god stund begynder præcis klokken et eller andet og slutter igen, noget tid efter, præcis klokken et eller andet.

Tiden kan ikke indfanges og slet ikke undgås. Den er, lige som du er. Den er der også længe efter at du ikke længere er. Tiden er konstant og i bevægelse på en og samme tid. Uomgængelig og uhåndgribelig på en og samme tid.

Tiden måler alt

Vi tror vi måler tiden med vores vægure, i virkeligheden er det tiden der måler os. Nornerne er selve tiden og de har bestemt sig i samme øjeblik du bliver født. Tiden bliver målt ud og så er resten op til dig.