Cnis

Cnis

riesling
Livsstil Nyheder Oplevelser

Den perfekte drink til en varm sommer aften


Sommeren er for det meste lig med lange varme sommernætter. De timer hvor man kan sidde ude i haven, mens man nyder et dejlig glas vin. En vin er særligt god til en varm sød sommernat. Der er her tale om den søde og dejlig riesling. En vin som kan få mange samtaler op og kører. Men også en vin med masser af personlighed. Køb riesling på tilbud, og lær den bedre at kende.

Riesling vinens historie

Riesling er en af vinverdens populære druesortere. Det er der mange grunde til. For at forstå denne vin, skal man også forstå dens historie. Den har en lang historie, og fejres hvert i Tyskland på sin fødselsdag nemlig den 13. marts 1435. Riesling druen har modsat mange andre druer brug for et køligt klima. Derudover modner den også senere end de fleste andre. Derfor er Tyskland det helt perfekte hjem for denne drue, hvor de undgås den ikke bliver overmoden.

Lær din riesling ordentlig at kende

Riesling er ikke bare en vin, men det er derimod en vin i en særklasse. Den betegnes som en af de fornemmeste hvidvinsdrue i hele verden. Det er derfor vigtigt at forstå din Riesling, og hvilken smagsoplevelser denne kan give.

god hvidvin

De forskellige smagsoplevelser i en riesling

En riesling kan byde på flere forskellige smagsoplevelser. Det er op til producenten, hvilken vej de vælger at gå. Den kan enten være tør, eller så kan den være sød. Begge varianter er gode, og vil helt klart byde på noget godt. Vinen er berømt for dens sødme og friske smag. Grundet den modner senere end andre druer, så giver dette også en helt anden smag til vinen. Det er en perfekt vin til meget forskelligt mad, men den er især god at servere til desserten.

Servere den perfekte vin på den perfekte aften

Sæt scenariet op for dig. Forestil dig en juli aften efter mørket har faldet på. Temperaturen er stadig til den lune side, men du sidder i din strik. Sammen sidder du med venneren, og får en snak livets store spørgsmål. I din hånd har du et vin glas. Din aften bliver fulendt med smagen af sødmen, som selve rieslingen bidrager. Dette er hvad den kan gøre. Sætte det perfekte scenarie op for dig.

Eksperimenter med, hvordan du serverer vinen

Den tradtionelle og mest oplagte måde at servere riesling er på den rene måde. Det er riesling direkte op i glasset, og klar til at drikke. Men der findes også andre måder, hvor man kan få serveret riesling. Dette sker igennem diverese drinks opskrifter. Her vil man kunne opleve nye sidder af rieslingen. Det behøves ikke at være svært, men blot med få ingrendienser kan man forvandle drinken.

En forholdsvis nem opskrift er at tilføje noget tonic, samt sirup. Ved hjælp af disse to ingrendienser, så vil man opnå en tør, men samtidig sød drink. Der findes mange forskellige opskrifter på nettet, som man kan vælge. Det gælder bare om at finde dem, og researche forskellige steder på internettet.