Cnis

Cnis

vinduer
Indretning

Sådan vælger du de rigtige vinduer til dit hjem

Når du er ved at få lavet hjem eller er ved at bygge om, så skal der tages en masse beslutninger. Et af de store beslutninger, som du skal tage, når du bygger om er, hvilke vinduer der skal installeres i dit hjem. Når du skal vælge vinduer, kræver det, at du overvejer størrelse, farve, form og åbningsmuligheder. Læs videre for at få en bedre forståelse for, hvordan du finder de rigtige vindure til dit hjem. Når du har fundet ud af, hvilket vindue, du skal bruge, så kan du finde de perfekte vinduer her.

Størrelsen på vinduerne

Størrelsen på vinduerne er naturligvis det vigtigste – især hvis du bare skal udskifte dine vinduer. Hvis du skal bygge nyt eller bygge om, så har du rig mulighed for selv at kunne bestemme størrelsen. Tænk over, at vælge nogle vinduer i forskellige størrelser alt efter rummet og dit behov. Det skal dog gerne være nogle størrelser, der både går godt sammen med facaden udefra og dine rum indefra. Her kan det være en idé at snakke med en bygningskonstruktør eller arkitekt for at finde ud af, hvad der kan lade sig gøre.

vinduer

Farven på vinduerne

Farven på vinduerne er også en vigtig del af at vælge de rigtige vinduer. Farverne repræsenterer nemlig en stor del af det æstetiske aspekt af vinduerne. Du skal gerne vælge en farve, der repræsenterer dig og dit hjem. De klassiske vinduer er hvide og er altid en sikker vinder, men hvis du har en lidt alternativ indretningsstil, så kan et farvet vindue være fedt. Overvej hvad din stil er, og om dit hjem kan bære f.eks. et sort vindue.

Formen på vinduerne

Formen på vinduerne er også noget, som du gerne skal snakke med din arkitekt eller bygningskonstruktør om. Ligesom med størrelsen så kan det se utrolig fedt ud at skifte mellem forskellige former på vinduerne, så længe det er naturligt både udefra og indefra. Du kan måske prøve med et rundt vindue et sted eller måske et skråvindue, hvis det er hvad dit rum kalder på. Det vil give en fed dynamik og variation i dit hjem. Her kommer det naturligvis igen an på, om du bygger nyt eller bare skal erstatte vinduerne.

Vinduernes åbningsmuligheder

Det virker måske irrelevant, men vinduernes åbningsmuligheder betyder rigtig meget i valget af vinduer. Hvis du f.eks. ikke har særlig meget plads inde i dit hjem, så kan det være rart at have vinduer, der åbner ud af. Du kan også finde topstyrede vinduer eller fastkarmvinduer eller dreje-kip vinduer, hvis det passer bedre til dit hjem. Hvis du bare skal erstatte dine vinduer, så kan du med fordel kigge på de vinduer, som du allerede har installeret. Hvis de åbner på en bestemt måde, så er der ofte en grund til det. Hvis du dog meget gerne vil prøve noget nyt, så spørg om hjælp fra en professionel.