Cnis

Cnis

træmaling
Indretning Nyheder Oplevelser

Hvilken slags træmaling skal du have?

success

Hvis du har træværk, der trænger til en omgang maling, er der meget, du skal tage stilling til, før du vælger en bestemt slags træmaling. Herunder bliver du taget igennem nogle af de ting, som du bør overveje. På denne måde får du den hjælp, som du behøver, før du beslutter dig. Det er nemlig ikke ligegyldigt, hvilken træmaling du vælger.

Vælg den rigtige farve

En af de vigtige ting, når du vælger træmaling, er, hvilken farve malingen skal have. Der er nemlig et væld af farver at vælge imellem. Så selv om det er maling til træ, behøver det ikke at være i en klassisk træfarve. Du kan også få for eksempel gul, blå og grøn. Og samtidig findes de forskellige farver også i forskellige nuancer.

Det er dog vigtigt at bruge noget tid på at overveje farven på forhånd. For det kan godt være, at du i købsøjeblikket tænker, at det kunne være fedt med maling i en skrigende pink. Men du bør også tænke længere ud i fremtiden. Er det mon en farve, som du bliver træt af i længden? Hvis du godt kan lide at skifte farverne ofte, gør det selvfølgelig ikke så meget. Men det er jo ikke sikkert, at du lige har tænkt dig, at du skal male igen om et år.

Endelig kan det også være, at der er andre i husstanden at tage hensyn til, som også har en holdning til farven. Så der er bestemt ikke et rigtigt eller forkert svar, når det kommer til valg af farve. Men der bør være nogle grundige overvejelser bag beslutningen af farve.

maling til træ

Hvad kan træmalingen bruges til?

Eftersom det hedder træmaling, giver det lidt sig selv, at man bruger det til træ. Men alligevel er der forskel på, hvor mange materialer man kan bruge de forskellige slags til. Nogle kan du nemlig bruge meget bredt. For eksempel ved fodlister og karme, vinduer og døre, skabslåger, møbler og endda ved grundet metal. Imens er der andre slags, som du for eksempel ikke bør bruge til metal.

Der findes også træmaling, som egner sig godt til nyt træ. Og der findes slags, som er bedst at bruge indendørs, mens andre slags kan bruges såvel inde som ude. Noget kan også bruges på vægge, og listen fortsætter derudad. Så du skal altså være sikker på, at du køber træmaling, der passer til lige netop det, som du skal bruge det til. Og hvis du skal male forskellige steder, er det værd at tjekke, om du kan få maling, der kan bruges til det hele.

Træf den rette beslutning

De ovenstående punkter er altså nogle af de ting, som du skal tænke over, før du vælger træmaling. Der er flere ting endnu – for eksempel hvor meget glans malingen skal have, og hvor hurtigt malingen tørrer. Der er selvfølgelig også forskel på, hvad der er vigtigt for én. Men du kan heldigvis selv finde mange flere informationer, når du køber træmaling. På denne måde finder du frem til den helt rigtige træmaling for dig.