Cnis

Cnis

udskiftning af tag
Nyheder

Få det bedste tilbud på udskiftning af tag

Trænger taget til en udskiftning? Det er en af de større udgifter ved at have bolig, men heldigvis sker det ikke så ofte. 

Alt efter hvilket tag du får lagt på kan det holde fra 20 til 60 år, men da det generelt er en relativt stor omkostning, så kan det godt betale sig at se sig om efter et godt tilbud. 

Hvad og hvordan vælger jeg? 

Som sagt er udskiftning af tag et større projekt, og der er mange ting der skal tages i betragtning. Både boligens æstetik, jeres egne ønsker, økonomi og levetid spiller ind. Et skifertag kan f.eks. holde alt mellem 40 og 100 år, mens tagsten i beton kun holder 40-60 år. Derudover kan du også overveje at få dit nye tag i : 

  • Teglsten 
  • Decratag 
  • Ståltag 
  • Tagpap 
  • Betontag

Inden du indhenter tilbud på udskiftning af tag bør du som minimum have valgt hvilken type tag du vil have lagt, der er selvfølgelig fordele og ulemper ved alle typer tag. 

Hvad koster udskiftning af tag? 

Udskiftning af tag kan være en omkostningstung post, men det afhænger jo både af størrelsen på din bolig, tagets hældning og hvilket materiale du vælger. Selve kvadratmeterprisen på det tag du vælger kan koste alt mellem 500 til 2500 kr. Men det er ikke kun kvadratmeterprisen for selve materialer du kan regne med. 

Når du skal have lagt taget så betyder det også noget, hvilken stand undertaget er i, om der skal skiftes isolering eller laves andre forbedringer.

Det er ikke ualmindeligt at udskiftning af tag løber op i 250.000 kr. for et parcelhus på 200 kvadratmeter, men det kan også gøres for 145.000, så det er ikke uvæsentligt for dit budget hvad du vælger.  

Få det bedste tilbud 

Hvis du vil have det bedste tilbud på udskiftning af tag, så er det vigtigt at du beskriver opgaven ordentligt sådan at det er samme tilbud du får fra alle håndværkere. Der kan nemlig sagtens betale sig at indhente flere tilbud. Prisen kan svinge med store beløb, og det har ikke noget at gøre med om håndværkeren er dygtig eller ej, men det kan være at den ene håndværker skal ud og leje maskiner og stillads som så koster 30.000 ekstra, mens den anden håndværker selv har dette, og tager knapt så meget for at bruge det.

Derudover kan en udskiftning af taget sagtens vare et par uger, og så er det jo ikke lige meget om timelønnen er på 450 kroner eller om den er på 750 kr. 

Hvordan kan jeg spare penge 

Har du selv mulighed for at pille det gamle tag ned og afskaffe dette, så er der faktisk en del at spare her. Det kan være at du selv tænker du kan lægge taget og dermed spare penge også, men her skal du også tage i betragtning at hvis der går noget galt, så er det ikke sikkert du er forsikret på samme måde som hvis du brugte en håndværker. 

Og endelig kan du høre håndværkeren om der er noget af arbejdet du selv kan udføre og dermed spare noget timeløn.