Cnis

Cnis

Nyheder

Lad din nordiske indretning blive inspireret med en japansk Tatami seng

i dag er der flere og flere, der lader deres indretning inspirere af andre kulturer. Der er mange andre kulturer med smukke indretninger, som vi kan lade os inspirere af, når vi går i gang med at indrette os i vores hjem. Du kan f.eks. lade dig inspirere af den japanske indretning med en Tatami seng. Det kan du læse mere om i denne artikel. 

Hvilke egenskaber har en Tatami seng?

En tatami seng er et japansk inspireret koncept med lavtliggende madrasser. Man er derfor tættere på gulvet, når man ligger på sin Tatami seng. En tatami seng har flere gode egenskaber, der gør den populær – også i Vesten! F.eks. er en tatami seng temperaturregulerende. Har man prøvet at ligge vågen, fordi det enten er for varmt eller for koldt, ved man også, hvor ubehageligt det kan være. Her kan en tatami seng være en god løsning på problemet. Den er desuden også fugtregulerende, og møl-afvisende, hvilket der kan fjerne lidt flere af de typiske bekymringer, der kan være i soveværelset. 

En smuk seng

Men en tatami seng har ikke bare gode egenskaber. Den er også æstetisk. Det lavtliggende udseende bidrager til et roligt og stemningsfuldt soveværelsesmiljø. Du kan finde en tatami seng lavet på autentisk japansk vis, både med hensyn til materiale og syning. 

Sov bedre på en tatami seng

Nogle vælger også at få en tatami seng for at se, om de sover bedre – og det er der faktisk mange, der oplever, at de kommer til! Med en tatami seng skaber du et bedre indeklima, og det er sundt at sove tæt på jorden. Man er fristet til at sige, at man får mere jordforbindelse. 

Hvad er tatami måtten lavet af?

En tatami seng består af en tatami måtte, som er lavet af risstrå. Dette er en fordel, fordi risstrå kan optage og opløse kuldioxiden i rummet. Det er dette, der hjælper med at bidrage til et bedre sovemiljø samt et bedre indeklima.

Hverken for varm eller for kold

Da din tatami seng også er temperaturregulerende, skal du ikke være nervøs for, om det kommer til at blive koldt om vinteren, når man ligger tæt på gulvet. Danmark er et koldt land, og man vil gerne have muligheden for at holde varmen. Men frygt ej – med en tatami måtte bliver det hverken for varmt eller for koldt.

Hvordan bruger man en tatami seng?

Der er flere forskellige måder, man kan vælge at bruge en tatami seng på. I Japan var det sådan, at man aldrig måtte træde på en tatami måtte med sko på. Den kan dog rengøres, hvis man vælger at gøre dette. I Japan lå de også, så de fyldte hele gulvet, og det er måske ikke noget, du er interesseret i, i dit hjem. I Vesten bruger folk som regel tatami måtter enten som en sengebund, eller hvis man f.eks. skal bruge et underlag til, når man skal dyrke en form for sport.