Cnis

Cnis

hvalp
Livsstil Nyheder Oplevelser Økonomi

Dette hundeudstyr skal du skaffe, inden hvalpen kommer

Er der en hvalp på vej? Det er fremragende nyheder, og du er på vej ind i et spændende kapitel af dit liv, hvor du fra nu af altid vil have selskab af din nye hund.

En lille hundehvalp kan du ikke klare sig selv, og den har naturligvis brug for dig. For at du kan passe på den bedst muligt, har du brug for det rette hundeudstyr.

Her er de syv vigtigste stykker hundeudstyr.

#1 Halsbånd

Et halsbånd er essentielt til enhver hund. Det er ofte i dette halsbånd, hvor du vil montere hundetegnet, som er lovpligtigt.

Herudover bør du passe på med at købe et halsbånd, der er for stort og dyrt til at starte med. Mange hvalpe er meget små, og derfor kan det være nødvendigt at købe et kattehalsbånd til at starte med.

Vidst du også, at du kan få et LED-halsbånd, som kan bruges om vinteren, når det er mørkt? Dette er et godt supplement til et almindeligt halsbånd.

#2 Snor

Snoren er din og hundens bedste ven. Når hunden ser, at du tager snoren frem, hvem den godt, hvad der skal til at ske. Derfor bør du altid sørge for at have en snor i høj kvalitet, der passer til dig og din hunds vaner.

#3 Kurv

Kurven er et af de stykker hundeudstyr, der kan gøre den største forskel i et hjem. Den fylder en smule i hjemmet, men udover det kommer den med nogle vigtige valg. Skal kurven bruges til opbevaring af legetøj og andet hundeudstyr? Eller skal den bruges til et velfortjent hvil?

Det er meget forskelligt, hvad forskellige hundeejere gør. Nogle hunde elsker at sove i sengen eller at slappe af på sofaen, mens andre gerne vil trække sig lidt tilbage til kurven.

#4 Legetøj

Du bør have lidt legetøj klar i hjemmet, når hvalpen kommer. Dette legetøj kan både bruges til træning, aktivering og underholdning. Du kan med fordel nøjes med at købe 2-3 stykker legetøj til at starte med. Dette kan for eksempel bruges til at distrahere hvalpen med, når han eller hun er ved at lave unoder.

sød hvalp med legetøj

#5 Hvalpefoder og godbidder

Hvalpen skal naturligvis have noget mad, så den kan vokse, men den bør også få nogle godbidder. Godbidder er det absolut vigtigste, når det kommer til træning. En hund bliver nemlig yderst motiveret, når den ved, at der venter en lækker godbid bagefter.

#7 Hundetegn

Det er lovpligtigt, at der er et hundetegn på halsbåndet, der angiver adresse, navn og telefonnummer på ejeren.

Køb ikke for dyrt hundeudstyr til at starte med

Du kan med fordel nøjes med at købe en smule hundeudstyr i starten. Sørg gerne for, at du ikke køber det dyreste på markedet. Dette gælder for eksempel for halsbåndet og legetøjet. En hvalp vokser ret hurtigt, og derfor kan den hurtigt blive for stor til et halsbånd. Legetøjet og andet hundeudstyr kan godt gå i stykker, hvis hvalpen er for voldsom ved det eller bider for meget i det. Derfor bør du vente med det dyre hundeudstyr, indtil hvalpen er blevet lidt ældre.