Cnis

Cnis

afkalkning af kaffemaskine
Indretning

Guide – sådan afkalker du din kaffemaskine

Du tror det måske ikke, men dine køkkenmaskiner har ofte brug for en hurtig afkalkning. Herunder er det især dine elkedler og kaffemaskiner, der har brug for afkalkning. Rigtigt mange er ikke klar over, hvordan man afkalker sine køkkenapparater korrekt. Dette er et problem, da dine køkkenmaskiner hurtigere går i stykker, hvis de ikke bliver afkalket jævnligt med de korrekte midler. Er du i tvivl om, hvordan du afkalker din kaffemaskine korrekt? Så læs med herunder hvor du får en guide til, hvordan du afkalker din kaffemaskine og køkkenmaskiner generelt. Måske vil du blive overrasket over fremgangsmåden!

Derfor skal du fjerne kalk

Som tidligere nævnt er det relativt vigtigt, at man husker at afkalke sine køkkenapparater – især hvis det er elkedler og kaffemaskiner, som damper meget og jævnligt. Din kaffemaskine bliver at stoppe til med kalk, når du bruger den. Ikke nok med at din kaffemaskine bliver renere og får en længere holdbarhed, så gør afkalkningen også, at din kaffemaskine kan arbejde i længere tid ad gangen. Du kan afkalke dine køkkenmaskiner på flere forskellige måder. Ofte kan du finde en vejledning til selve køkkenmaskinen. Ønsker du dog at prøve kræfter med afkalkning af kaffemaskinen selv, så læs med længere nede.

afkalkning af kaffemaskine

Brug husholdningseddike

En af måderne hvorpå du kan afkalke din kaffemaskine er ved hjælp af almindelig husholdningseddike. Selvom eddike indeholder både aromastoffer og sukker, kan du let og hurtigt afkalke din kaffemaskine med dette husholdningsmiddel. Det er dog vigtigt, at du husker at skylle maskinen igennem med rent og varmt vand efterfølgende. For at lave afkalkningsmiddel ud af eddike skal du blot blande 1 deciliter eddike og 1 deciliter vand. Hæld dette i din kaffemaskine og kør herefter kaffemaskinen igennem en eller flere gange alt efter behov. Dette er en yderst populær måde at afkalke kaffemaskiner og køkkenmaskiner generelt.

Brug citronsyre som afkalkningsmiddel

En anden måde hvorpå du kan afkalke din kaffemaskine er ved hjælp af citronsyre. Selvom mange ikke nødvendigvis tror det, så virker afkalkning med citronsyre enormt godt. Du skal blot blande 1 spiseskefuld citronsyre med 1 liter vand. Husk herefter at vaske kaffemaskinen igennem med varmt vand. Det er vigtigt at bide mærke i, at det er nogle markant anderledes blandingsforhold end ved afkalkning med husholdningseddike. Afkalkning ved hjælp af citronsyre er uden tvivl en af de letteste løsninger på markedet, og derfor er det også en af de mere populære løsninger blandt danskerne. Denne afkalkningsmetode kan bruges til flere forskellige former for køkkenmaskiner, der udelukker damp.

Professionelt afkalkningsmiddel

Ønsker du ikke at lave dine egne afkalkningsmidler, kan du desuden prøve med professionelle afkalkningsmidler fra producenten selv. Kaffemaskinens producent anbefaler ofte, at du bruger deres specifikke afkalkningsmiddel til den bestemte kaffemaskine. Er du usikker på, hvilket afkalkningsmiddel, der passer til lige netop din kaffemaskine, kan du altid kigge i brugsanvisningen eller kontakte din kaffemaskineforhandler. Producentens afkalkningsmiddel er ofte dyrere end hjemmelavet afkalkningsmiddel, og derfor skal man være absolut sikker på, at man ønsker at investere i dette.