Cnis

Cnis

Sulten hund
Nyheder

Vælg det rette hundefoder til din hund

Hunden er menneskets bedste ven, og derfor fortjener den det bedste af det bedste. Men det er ikke nemt at give den det, hvis man ikke ved, hvad det bedste er. Det kan være svært at regne ud, især når det handler om hundemad. Der er så meget at vælge imellem; hvordan vælger man rigtigt?

Menneskets bedste ven

En hund er et helt igennem fantastisk kæledyr, fordi den spreder så meget glæde i hverdagen. Der er ingen tvivl om, at man oprigtigt smiler hver dag, når man har hund. Man er ikke i tvivl om, at hunden elsker en, og den står altid klar, både når man står op om morgenen og kommer hjem om eftermiddagen. Men som med alle kæledyr, kommer hunden altså også med noget ansvar, og heriblandt finder du hundefoder. Men hvis du køber Hike hundemad, kan du være sikker på, at det er godt for din hund. Det handler bare om at købe hundefoder i den rette kategori for din hund.

Efter størrelse

Der findes flere forskellige kategorier for hundefoder, men en af de mest almindelige er efter størrelse. Her vil der ofte være tre underkategorier. En for små hunde, en for mellemstørrelse hunde og en for store hunde. Typisk vil størrelsen være angivet i kilo, så du nemt kan regne ud, hvilken kategori lige præcis din hund hører under. Maden er sorteret efter størrelse, fordi en stor hund har jo brug for mere, end en lille hund har, så der hersker et forskelligt behov iblandt de forskellige størrelser. Når det er tørfoder, det handler om, vil pillerne til de større hunde logisk nok også være større end de, der er egnet til de små.

Efter race

Der findes også hundefoder, som er tiltænkt specifikke racer. Det er ikke alle hunderacer, der har deres egen type af hundefoder, men en del racer har. Det kan der være flere grunde til, men typisk vil den race have behov for noget næring, som andre racer ikke har på samme måde. Det kan for eksempel være, hvis racen har en speciel pels, som en bestemt form for næring i maden kan hjælpe med, eller hvis racen har nogle typiske helbredsproblemer, som også kan hjælpes via næringen i hundemaden. Hvis du ikke kan finde det til din hunds race, er det typisk fordi, at den race ikke har et specialbehov.

Efter behov

Der findes selvfølgelig også hundefoder til specialbehov, som ikke er racebestemte. Det kan være, hvis din hund er allergisk over for noget, så maden ikke indeholder den ingrediens, hvis din hund nemt tager på, så maden er sundere, eller hvis din hund har en sart mave, så maden er mildere.

Din hund fortjener det bedste

Som sagt fortjener alle hunde det bedste i verden. Det kan være svært at vælge rigtigt, når der er så mange muligheder inden for hundefoder, men med disse ting i baghovedet burde det være nemmere. Så længe du kender din hunds størrelse, race og behov, burde du kunne finde den rette fodertype.