Cnis

Cnis

Nyheder

Sådan vælger du psykolog i Lyngby

Der kan være lang ventetid på at komme til en psykolog i Lyngby, og hvis du søger efter psykologer Lyngby på din telefon eller computer vil du hurtigt opdage at der faktisk findes tæt på 100 psykologer i, eller i nærheden af Lyngby, så hvordan vælger man lige den rette.
Når livet gør ondt eller man har brug for en at tale med, så kan selv det at overskue at finde hjælp nemlig godt virke svært, så selvom det er en fordel at der er masser af eksperter kan det godt virke lidt uoverskueligt, men her har vi samlet et par gode råd til, hvordan du vælger og finder den rette psykolog Lyngby

Vælg psykolog ud fra speciale

Alle autoriserede psykologer har en bred psykologisk uddannelse, og kan hjælpe dig med at behandle de processer der foregår i sindet i forskellige situationer. Derfor kan det dog godt være en fordel at gå til en psykolog der har videreuddannet sig og holdt sig up-to-date indenfor et bestemt området
Det kan f.eks. være stress, angst eller depression osv. Det kan være rart at finde en psykolog der har x antal års erfaring indenfor området. Nogle psykologer tager også speciale i f.eks. børnepsykologi, arbejdspsykologi osv. 

Vælg psykolog ud fra tilgang

Selvom psykologi på universitetet har en bred indgang, så vælger de fleste psykologer ofte en særlig retning og tilgang til faget som de gerne vil arbejde ud fra. Hvis du ikke selv har prøvet at gå til psykolog før kan det selvfølgelig være svært at finde rundt i, men du kan evt. kigge på deres tilgang og se, om det lyder tiltalende for dig.
Nogle psykologer arbejder f.eks. med en kombination af hypnoterapi og kognitiv terapi, mens andre arbejder ud fra mindfulness eller adfærdsorienteret terapi.

Vælg efter ventetider

Har du akut brug for hjælp så kan det selvfølgelig være svært at skulle vente 3 måneder på at komme til en psykolog der har et bestemt speciale eller en særlig tilgang. Derfor skal du overveje om det er værd at bestille en tid ud fra hvem der evt. har ledige akuttider, eller kan tilbyde dig en tid meget hurtigt.
Nogle gange er det vigtigere blot at komme til at tale med et menneske der lytter frem for hvilken uddannelse de har. 

Find en psykolog du har kemi med

Når du skal have løst en kompleks udfordring, eller har brug for et længere behandlingsforløb kan det have stor betydning for dit slutresultat at du har haft en god kemi med din psykolog.
Derfor kan det godt betale sig at tage et par uforpligtende samtaler med forskellige psykologer. Langt de fleste steder tilbyder de at du kan få en kort uforpligtende samtale, eller du evt. kan skrive en mail hvor psykologen svarer dig.
Samtalen eller mailen skal selvfølgelig ikke bruges til at fokusere på din specifikke udfordring, men på at finde ud af om psykologen kan hjælpe dig, og hvordan samarbejdet evt. kommer til at foregå.