Cnis

Cnis

kattemad
Livsstil

Vælg den rigtige kattemad til din kat

Man kan godt sige, at det er nemt at være katteejer. Så længe din kat har en kattebakke, en kattelem og den rigtige kattemad, behøver den ikke meget mere end din opmærksomhed nu og da. Men det med kattemaden er ikke altid den mest simple opgave.

kattemad

Den bedste katteejer

Som katteejer vil du selvfølgelig din kat det bedste, men det kan være svært, hvis du har en kat, som er superkræsen. Det kan være en dyr fornøjelse, så det handler om at vælge kattemad, der er sundt, lækkert og som er til at betale. Det skal jo også være af god kvalitet, så du er sikker på, at det er godt for din kat.

Det kan være smartest at holde sig en til én type foder, da katten ellers vil vælge en favorit, og nægte at spise den anden. Når først katten har lært, at du serverer mad, der smager bedre end mus, glemmer den det ikke lige foreløbigt.

Tænk på fordøjelsen

Når du vælger kattemad, skal du vælge det, der er godt for din kats fordøjelse. Man skulle tro, at et dyr, der kan fordøje alverdens smådyr, vil kunne fordøje lidt af hvert, men det er ikke altid så simpelt. Nogle kattes fordøjelsessystem er mere sart end andres, så du skal tænke over, hvad der bedst for din kat.

Du kan få en idé om din kats fordøjelse ved at kigge på dens afføring, når du alligevel renser kattebakken. Hvis afføringen ser helt forkert ud over mere end et par dage, kan det tyde på, at det er kattemaden, og ikke bare noget, katten selv har fundet og spist.

Tænk på vægten

Derudover skal du også vælge kattemad, der ikke gør din kat overvægtige. Katte er fra naturens side lidt dovne; de fleste sover imellem 12-18 timer om dagen, så det er helt normalt, hvis din kat har flere sovende timer end vågne timer. Men det betyder dog også, at den ikke nødvendigvis bruger super meget af den energi, som den indtager.

Derfor bliver huskatte nemt overvægtige, og det kan være en svær balancegang. Det handler både om mængden og typen af mad, og det kan kræve, at du eksperimenterer eller spørger din dyrelæge, før du finder det rigtige svar.

Tænk på din kat

Selvfølgelig skal du også vælge noget, som din kat faktisk kan lide. Selvom meget kattemad lugter af det samme for os, har det vidt forskellige smage hos katten.

Nogle katte elsker kattemad med smag af fisk, andre foretrækker kylling, oksekød eller svinekød. Når du har fundet én type, som fungerer godt, så hold dig til den. Dog kan det være smart at have noget ekstra lækkert mad stående, til hvis nu katten skal have medicin, eller blot skal belønnes.

Kattemad til katten

Mad til katten er ikke så simpel en sag, som nogle måske tror. Ofte er katte mere kræsne end hunde, så hvis du er vant til hund, kan du blive overrasket. Det er skønt at have kat, og det er skønt at have en kat, der er glad og mæt.