Cnis

Cnis

justerbare håndvægte
Livsstil

Sådan laver du god og effektiv hjemmetræning

2020 var året hvor hjemmetræning for alvor begyndte at hitte stort. Med fitnesscentre, haller og andre sportsfaciliteter der skulle lukke, var der lige pludselig ikke mange muligheder for at få dyrket motion.

Er du en af dem der hoppede med på hjemmetræningsbølgen, så har du sikkert allerede lidt erfaring med i bagagen. Det kan også være, at du har besluttet dig for, at du gerne vil til at gå i gang med at træne i hjemmet. Lige meget hvad, kan du læse med her og få en række tips og tricks til at gøre din hjemmetræning god og effektiv.

Træn med justerbare håndvægte

Styrketræning er en utrolig effektiv træningsform, da du både forbrænder energi under træningen og når du er færdig med at træne. Samtidigt er det også rigtig godt at styrke dine muskler, så din krop bliver mere modstandsdygtig over for skader og skavanker.

Man kan dog hurtigt komme til at skulle have mange forskellige håndvægte derhjemme, hvis man gerne vil lave styrketræning. Dette undgår du dog, hvis du vælger at investere i nogle justerbare håndvægte fra f.eks. Sagatrim.dk.

Med justerbare håndvægte kan du selv bestemme den belastning du gerne vil træne med. På den måde kan du bruge dine håndvægte til mange forskellige ting og du får en alsidig træning, når du bruger justerbare håndvægte.

justerbare håndvægte

Invester i godt træningsudstyr

Udover at købe nogle justerbare håndvægte, så er det også en god idé at investere i noget godt træningsudstyr. Hvad du skal have afhænger af hvordan du godt kan lide at træne. Det er dog altid en god idé at have et godt træningsunderlag, så du kan lave øvelser liggende og på dine hænder og knæ.

Der er også mange der er begyndt at bruge træningselastikker, når de træner. Ligesom med justerbare håndvægte er træningselastikker smarte, da du kan justere på elastikkernes belastningsgrad, hvis bare de er lange nok.

 

Begynd at løbe

Er du ikke så meget til styrketræning, så kan du også prøve, om løbetræning måske er mere dig. Løb er en sport, hvor langt de fleste kan være med og det kræver meget lidt udstyr at komme i gang. Så længe du har et par fornuftige løbesko og noget træningstøj der passer til vejrforholdene, så kan du sagtens starte.

Finder du ud af, at du godt kan lide at løbetræne, så kan du overveje, om du skal have fat i lidt mere udstyr. Mange løbere har f.eks. en refleksvest, så de er nemme at se, hvis de løber efter mørkets frembrud.

Følg træningsvideoer

Sidst, men ikke mindst, så kan du også finde en masse gode træningsvideoer på nettet. Det kan være lidt kedeligt og demotiverende at skulle træne alene derhjemme. Med træningsvideoer er der en træner, der har tilrettelagt dagens træning for dig. Det eneste du skal gøre, er bare at følge med så godt du kan.

Der findes mange forskellige træningsvideoer, så ligegyldigt om du er til dans, HIIT, pilates, yoga eller noget femte, så er der noget for dig.