Cnis

Cnis

forfang
Livsstil

Køb forfang til havfiskeri

success

Forfang kan du benytte til havfiskeri eller fiskeri med naturlig agn, powerbait, gummidyr eller flue. Det findes i rigtig mange forskellige varianter, og det varierer alt efter, hvad du skal fiske efter. Du kan købe flere forskellige forfang, som er færdiglavede, men du kan også binde dine simple forfang selv. Det er både praktisk og nemt.

forfang

Hvad er havfiskeri?

Havfiskeri er en betegnelse for fiskeri, som finder sted fra en båd, kutter eller fra havnemolen. De fleste har ikke deres egen båd. Her kan man normalt booke en plads på en turbåd eller en fiskekutter.

Desuden har alle mulighed for at fiske fra langt de fleste af Danmarks havnemoler. I Danmark er der derfor rig mulighed for af fiske i havet. Havfiskeri er derfor og en af de mest populære former for fiskeri i Danmark.

Hvilke fisk kan du fange i Danmark?

I Danmark har man mulighed for at fange en masse forskellige arter af fisk. I søerne fisker man typisk efter gedder, sandart og aborre, som alle kæmper rigtig fint på det rigtige grej. Derudover kan både gedder og sandart opnå fine størrelser, hvilket gør dem til et yndet mål for mange lystfiskere

I havet er der også mange spændende arter at fange. Især torsk, makrel, hornfisk, sild og fladfisk er meget populære blandt mange lystfiskere, da disse alle gør sig utroligt godt på middagsbordet. Som alle ved så smager frisk fisk, som man selv har fanget, bare meget bedre.

Til at fange f.eks. torsk og fladfisk bruger mange specielle forfang, med flere kroge, der øger chancen for at fange noget.

Hvad er forfang?

Forfang en den yderste del af linen. Den har direkte kontakt til blinket eller pirken. Derfor er den en yderst vigtig del af dit fiskeri. Dit forfang er den del af linen, som er udsat for det største pres under kampen med fisken. Derfor skal den kunne modstå dette pres, samtidig med at den præsenterer agnen rigtigt og pænt for fisken.

Når du vælger dit forfang, er det vigtig, at du vælger den rigtige type til din form for fiskeri. Det rigtige forfang giver den mest optimale præsentation af blinket eller pirken, og har styrken til at tage kampen op med fisken.

Hvilke typer forfang findes der?

Forfang til havfiskeri er typisk bundet i relativt kraftig line med flere kroge på. Normalt er tykkelsen mellem 0,40-0,6mm, da det skal kunne holde til at fange flere fisk på en gang. Netop de flere kroge op ad linen øger muligheden for at få bid, hvilket er hele ideen bag de fleste havforfang.

Forfang til pirkefiskeri efter f.eks. torsk, består normalt af 2-3 enkeltkroge med nogle gummifisk eller gummiorme på, som bevæger sig livligt i vandet når de bevæges.

Sådan kan du opbevare dine forfang

Er du i tvivl om, hvordan du opbevarer dine forfang til havfiskeri? Du kan evt. opbevare forfangene i plasticposer med lynlås. En lille 6×10 cm pose er meget velegnet til helt almindelige krogforfang. Lig et lille stykke tyndt pap i posen, som kan adskille forfangene. På den måde har du plads til to forfang i hver pose – og en på hver side af pappet.