Cnis

Cnis

Nyheder

Find de helt rigtige akvarelfarver til dit næste projekt

Måske er det lige præcis akvarelmaling der står for døren for dit næste kreative projekt. Til det skal du bruge akvarelfarver som også er noget af den mest populære form for maling til de private kreative kreationer. Det er også akvarelfarver der er kendt under navnet vandfarver og de fleste nok har stiftet bekendtskab med, helt fra skoletiden. Akvarelfarver giver et væld af muligheder for forskellige udtryk på lærredet eller akvarelpapiret. Det er en form for maling som kan anvendes af alle aldre og som kan give både realistiske og abstrakte motiver. Derfor er akvarelfarver noget du bør have derhjemme, hvis du elsker at kreere eller har børn der ønsker at udfolde deres kreative og iderige evner. 

Kan alt papir anvendes til akvarelfarver? 

Der er noget papir der egner sig bedre til akvarelfarver og akvarelmaling end andet. Hvilket papir du bør vælge, kommer egentlig også an på, hvilket udtryk du gerne vil have ud af farverne og dine kreationer. Både sugeevne, farve og stabilitet kan have en influens på dit resultat. Når du bruger vandbaserede farver eller maling, så er det papirets overflade der har den største betydning også sammenlignet med farvernes kvalitet. Med en sugeevne på papiret, får du en struktur i dine kreationer og en dimension som du ikke vil kunne få, hvis farverne lægger sig på oversiden.

Vælg papirets farve

Farven på papiret har også betydning for hvilket resultat du vil opnå. Jo lysere papiret af, jo højere en glans vil det som oftest også have og derfor er der en vis balance mellem sugeevne og farve eller glans på papiret. Når du arbejder med akvarelmaling, så er det vigtigt at dit papir som du maler på, har en vis stabilitet. Et stabilt papir er også det der kaldes neutralt eller syrefrit. Her vil du kunne arbejde med farverne i længere tid, inden de tørrer op og samtidig opnå et resultat der vil være farvebestandigt i en længere periode. Det bedste papir til akvarelmaling kan derfor være individuelt afhængigt af det resultat man ønsker at opnå, men ellers anbefales syrefrit papir med en stor densitet. Jo tykkere et stykke papir, jo mere et stabilt papir vil du få, der ikke krøller op når der kommer vandfarver på. 

Akvarelfarverne vil tørre mat op på papiret 

Når du vælger at male med professionelle akvarelfarver, så er der den store fordel, at farverne vil ende op med at tørre mat op. Hermed kan du selv styre hvor meget glans du efterfølgende vil tilføre dit maleri eller kreation. Du kan finde forskellige finish og lak der er særligt beregnet til akvarelmaling. Her kan du tilføre en finish på hele mesterværket eller på blot enkelte områder for at fremhæve noget frem for noget andet. Du kan vælge at finde dine helt unikke akvarelfarver ved at vælge en variant som kan tilkøbes i enkeltstyks. Ellers er der flere muligheder for at købe sæt, hvor både papir og pensler samt eventuelt finish er medfølgende, så du kan komme godt i gang fra start.