Cnis

Cnis

Alkometer
Nyheder

Få styr på promillerne

Det kan være en dejlig ting at komme hjem efter en lang dag, smide fødderne op, og nyde en drink eller to. Og i weekenden, må den da også gerne få lidt ekstra gas, når der bliver åbnet for rødvinen. Men har du egentlig styr på, hvad din promille er, når først musikken den spiller? Køb alkometer her, så er du et skridt tættere på at have kontrol over situationen, når festen sætter ind.

Slut med for høje promiller i bilen

Alkometre er noget de fleste kender og har hørt om. Vi forbinder ofte alkometre med spritkørsel, efterfulgt af en politibil med blå blink. I dag, er det dog langt fra kun politiet, der benytter sig af de effektive alkometre. Som privat forbruger, kan du sagtens få fingrene i et alkometer. De afsendes direkte til dig og er klar til brug, når de ankommer. Du skal bare være opmærksom på, at udstyret skal kalibreres en gang imellem. Med sådan et alkometer ved hånden, kan du altid lige måle, om det er forsvarligt at sætte sig ind bag rattet, inden du kører hjem fra familiefrokosten eller den årlige julefrokost. Det kan ofte være svært at vurdere, hvor meget alkohol, man egentlig har indtaget, og hvor meget det har påvirket promillen. Desværre kan en fejlvurdering ende ud i unødvendige ulykker og irriterende bøder. Så se at få købt jeres alkometre. Jo flere, der får investerer i alkometre, des færre spritbilister på vejene.

Til professionel brug

Der er nogle faggrupper, der har brugt alkometre i årevis. Som nævnt, er politiet, nogle af dem, der har brugt alkometrene siden 1980’erne. Også i sundhedssektoren, bliver alkometret flittigt brugt. Du kan også komme med på bølgen, hvis du er erhvervsdrivende og gerne vil sikre, at den fornuftige alkoholpolitik bliver overholdt i din virksomhed. Med et alkometer, får du som arbejdsgiver mulighed for at lave stikprøver af dine ansatte og dermed også tage vare på deres sikkerhed. Det kan være særligt brugbart i brancher, hvor man f.eks. arbejder med tunge maskiner eller arbejder i højden, hvor det kan være ekstra farligt at arbejde i påvirket tilstand. Alkometre kan også være brugbare, hvis man tidligere har haft alkoholproblemer i virksomheden og ønsker at komme dette problem til livs. Det vidner om ansvar og omsorg for de ansatte.

Bliv klogere på dig selv

Alkoholmetrene er blevet omtalt i forhold til meget alvorlige emner, men det behøver ikke at være så alvorligt alt sammen. Du kan selvfølgelig også købe et alkometer, selvom du har en mere afdæmpet agenda. Det kan være, at du bare gerne vil blive klogere på dig selv og prøve at tage nogle målinger på forskellige tidspunkter. På den måde, kan du få en fornemmelse af, hvordan din krop reagerer på alkohol. For hvor meget mon egentlig din promille stiger, når du har drukket en øl og et shot? Inden du får set dig om, bliver alkometret et festligt indslag på en fredag aften, hvor der bliver gættet på livet løs om, hvad promillen er.